Webinar Ruiterfitness terug te kijken

apr 02 2021

Vanavond gaf ik samen met fitnesstrainer Bouke van Spreeuwel een webinar over ruiterfitness. Eigenlijk is 'ruiterbewustzijn' een betere benaming want het gaat vooral om een stuk bewustwording van je lichaam zodat je het beter kunt aansturen.

We hebben uitgelegd dat paardrijden een fantastisch mooie maar zeer complexe sport is waarbij we niet alleen het paard onder controle willen krijgen en houden op gebied van tempo, richting én houding maar ook onszelf. We trainen allemaal ons paard wel eens zonder ruiter (longeren, grondwerk) maar trainen we de ruiter ook wel eens zonder paard? Dat is echt de moeite waard! Zelf heb ik ook een veel betere houding gekregen terwijl ik van kleins af aan vaak complimenten kreeg over mijn 'rechte' houding. Recht ja... maar veel te strak en te hol in mijn rug. Maar ik wist dat niet! En niemand zei me dat! Dus dan ga je ook niets veranderen. En als je wél weet dat je iets moet veranderen, dan is de volgende vraag: hoe dan? Dát kan Bouke dus perfect uitleggen en op individueel niveau aanpassen. 

Wil je de webinar terugkijken omdat je deze gemist hebt? Stuur een mailtje naar info@russelsridingschool.be dan krijg je via Wetransfer het bestand toegestuurd. 

Privacyverklaring | Copyright by Russel's Riding School | Created by