Train jezelf! Core oefeningen voor de ruiter

apr 13 2020

Nu we in Corona crisis tijd zitten, is het een mooie tijd om ook in jezelf als ruiter te investeren. Ik train inmiddels zelf bijna drie jaar en ben natuurlijk geen fitness instructeur maar ik heb inmiddels wel door welke oefeningen voor ruiters heel nuttig zijn. En daarom heb ik een schemaatje uitgewerkt met vijf oefeningen die in principe iedereen zonder grote klachten kan uitvoeren. Ik geef ook opties om de oefening makkelijker of moeilijker te maken. Idere dag leg ik één oefening uit op video. Na vijf dagen hebben we dus vijf oefeningen en wanneer je dat totaalpakket zou uitvoeren, ben je een klein half uurtje bezig. 

Het is natuurlijk niet zo dat wanneer je die oefeningen hebt gedaan je meteen beter op je paard zit! Maar als het goed is ga je op termijn wél merken dat bijvoorbeeld je rug zachter en losser wordt, je een betere vormspanning in je lichaam hebt (zonder je op te spannen) en je coördinatie beter wordt.

In dit bericht verwijs ik naar de link op Facebook waar je de eerste video kan zien. Deze week komt er dus elke dag een videootje online met een oefening.
Heb je vragen, stel ze gerust!

 

Privacyverklaring | Copyright by Russel's Riding School | Created by