Tips voor tijdens het warme weer

jun 29 2015

Het warme weer dat de komende tijd voorspelt wordt, vergt enige aanpassing zowel voor mens als dier. Hierbij enkele tips met betrekking tot de paarden:

Wil je paard niet goed drinken, voeg dan een scheutje appelsap toe.
Zet je paard op het warmst van de dag binnen en vroeg in de ochtend of in de avond buiten. Eventueel zelfs 's nachts als de situatie dat toelaat. 
Probeer je rijden qua tijd aan te passen naar 's ochtends vroeg voordat het warm wordt, of juist in de avond als het niet meer zo warm is. Het is lang licht en dan zijn er ook minder vliegen en dazen. 
Koel je paard met lauw water.
Spuit de vliegendeken af met koud water en doe hem daarna weer op.
Wanneer je paard in de wei staat bescherm hem dan goed tegen de zon. Zo kun je de licht gekleurde plekken zoals de neus insmeren met zonnebrand. Er zijn ook UV beenbeschermers voor witte benen. Deze zijn heel dun en beschermen ook tegen vliegen.
Geef je paard een schep zemelen in een emmer lauw water. Zo weet je zeker dat hij voldoende vocht binnen krijgt.
Koel de benen van je paard met icepacks. De makkelijkste zijn die van de foto: mooi groot en met klitteband vast te zetten. Dat geeft hetzelfde effect als dat jij je polsen koelt onder koud water.

Mocht je geplande lessen willen vervroegen / verlaten, geef me even een seintje dan kijken we of dat lukt :-)
Train je toch overdag, zet dan een emmer lauw water en een spons klaar dan kunnen we tijdens de les je paard even koelen. Zorg voor je zelf voor een flesje water.

Privacyverklaring | Copyright by Russel's Riding School | Created by