Spotlight on: Chadia Weyns en Flynn en Majesteit

jun 11 2019

In de rubriek 'Spotlight on' wordt een lesklant in de kijker gezet. In deze aflevering heeft Chadia Weyns een aantal vragen beantwoord zodat we haar en haar paarden Flynn en Majesteit een beetje beter leren kennen.

Naam ruiter: Chadia Weyns
Lest bij RRS sinds: het jaar dat Liesbeth trouwde met Erik (2015)
Discipline(s): sinds mijn overgang naar de paarden ligt de focus op dressuur, als afwisseling en puur voor het plezier neem ik ook graag een eventing mee en spring ik met mijn andere paard Majesteit en met Max en Farandi (de paarden van mijn jongere zussen Chiara en Sharona).
Niveau: de hoogst gehaalde zijn voor dressuur Z1, springen L en eventing B vanaf mijn overgang naar de paarden
Naam paard(en): Flynn en Majesteit
Leeftijd paard(en): mijn beide paarden worden in 2019, 9 jaar oud
ijn paard blinkt uit in: Flynn blinkt uit in braaf en betrouwbaar zijn en is mijn vaste rots in de branding, als ik dan lesgericht moet kiezen is galop zijn beste gang. Majesteit is niet zozeer een dressuurpaard en blinkt uit in springen en koppig zijn.
Mijn favoriete oefening in de les: tussen al de leuke oefeningen die Liesbeth steeds weer verzint is het moeilijk kiezen voor een favoriete oefening. Als ik dan toch een favoriet onderdeel moet kiezen tijdens de les is het de goede babbel en lach tijdens het uitstappen.
Mijn leukste moment in de les: Flynn is een heel standvastig en betrouwbaar paard dat alles zal doen in de les wat van hem verwacht wordt. Op een les had Liesbeth weer een of andere gekke oefening verzonnen en ik zei hierop: ‘hoe moet ik dat nu weer voor elkaar gaan krijgen met Flynn?’, waarop Liesbeth spontaan antwoordde: ‘ Is er dan iets wat Flynn niet kan?’. Hiermee bedoelde ze natuurlijk, als het niet lukt ligt het niet aan Flynn. Het ligt nooit aan het paard is de grote les die iedereen zal meekrijgen tijdens Liesbeth haar lessen.
Gekste uitspraak van de juf: de uitspraak die mij altijd zal bijblijven komt niet van Liesbeth zelf maar van Erik tijdens de klantendag in 2018. Liesbeth had toen ultragezonde snacks gemaakt en toen we vroegen wat er allemaal inzat antwoorde Erik: ‘Ik weet het niet exact maar het is zo gezond dat ik er spontaan van ga fluiten!’
Mijn doel voor 2019: het beste geven van onszelf en we zullen zien waar dat ons brengt, je kan ook natuurlijk niet meer doen dan je uiterste best.
Mijn paardendroom: tot vorig jaar zou ik hebben geantwoord dat mijn grote paardendroom was om met Flynn naar jumping Mechelen te mogen. Deze is afgelopen jaar uitgekomen dus zal ik dringend een nieuwe droom moeten zoeken. Deze zal voorlopig zijn om niet af te gaan als een gieter in het Z1. Tot slot wil ik nog zeggen: Dat dit verhaal niet al te veel klanten mag lokken want dan heeft Liesbeth minder tijd voor onze lessen. Bij deze wil ik Liesbeth nogmaals heel erg bedanken voor de goede zorgen in aanloop naar mijn avontuur op Jumping Mechelen afgelopen jaar!


Liesbeth over Chadia: 'Jij hebt de perfecte wedstrijdmentaliteit! Je kunt je 200% focussen op de onderdelen in de proef die op dat moment getoond moeten worden. Dat is een heel groot pluspunt voor een wedstrijdruiter. Probeer je in de training nu nóg meer te focussen op kleine verbeteringen in balans, houding en aanleuning door af te wisselen in de manier waarop je de oefeningen rijdt. Zoals ik al vaker tegen je heb gezegd, de oefeningen zijn bekend bij jou en Flynn, nu werken aan de kleine puntjes om het geheel nóg beter te krijgen. Wat betreft Majesteit: hij is jouw spiegel, af en toe moet het zot eruit! :-) Maar... hij gaat voor jou, en alleen voor jou, door het vuur! Succes!!' 

Privacyverklaring | Copyright by Russel's Riding School | Created by