Mijn eerste lessen als Martin Gaus honden instructrice

Na enkele stages te hebben gelopen op de Martin Gaus hondenschool in Son (Eindhoven, NL), vroeg de eigenaresse van de hondenschool of ik de Basiscursus mee wilde helpen. 'Tuurlijk!', zei ik direct in de veronderstelling dat ook dit een stage zou zijn. Voor aanvang van de eerste les, kreeg ik te horen: 'neem jij die zes cursisten mee naar dat veld voor die en die oefeningen'. 
'Euhmmmmmmmm.... als in.... lesgeven??'
'Inderdaad' 

En we waren vertrokken! Het was superleuk en gaandeweg leerde ik cursisten en honden beter kennen en dat is echt heel leuk werken, helemaal als je honden en baasjes in de cursus steeds beter ziet gaan samenwerken! 
Vandaag was de laatste les van deze cursus en in de laatste les worden de geleerde oefeningen nog eens allemaal herhaald en wordt er afgesloten met een 'fun-les', in dit geval een kennismaking met 'sport & spel', ook een cursus die in Son gegeven wordt. In overleg met Veronica, de eigenaresse van de hondenschool, zette ik een aantal hindernissen, wiebelkussens, tonnen, wipwaps en tunnels op het veldje en mocht ik de oefeningen uitleggen en begeleiden. Het leuke van sport en spel is dat je altijd begint met de zin 'niks moet' en dat uiteindelijk alles lukt! Hondjes blij, baasjes blij, Liesbeth blij! Ik kreeg na afloop een mooie bos bloemen wat natuurlijk heel erg leuk is! 

Voor de volgende basiscursus ben ik ook gevraagd dus in september staan er weer tien ochtenden afgeblokt in de agenda maar de paardrijlessen zullen daar weinig tot geen hinder van ondervinden. 

Achter de schermen bouwt Erik van Vir2Biz een mooie site voor mij voor alle hondenactiviteiten en wanneer die online is, zal ik de link zeker met jullie delen. Vooralsnog ben ik nog met mezelf in beraad over de naam. Russel's Dog School ligt natuurlijk voor de hand naast Russel's Riding School. Wat vinden jullie??

Privacyverklaring | Copyright by Russel's Riding School | Created by