Jezelf trainen loont!

mrt 17 2020

Omdat ik enkele maanden geleden last had van mijn nek, kwam ik bij kinesiste Caroline Berrens terecht. Zij richt zich heel erg op 'houding' en ik stond nogal in mijn rug te hangen, merkte zij op. Dat was natuurlijk niet zo tof om te horen en ik ging foto's van mezelf bekijken, tijdens het lesgeven en tijdens het rijden. Hmmmmm... daar zag ik dit steeds weer op terug...

In dezelfde tijd stelde Bouke van Spreeuwel van Boukesport voor om mij te trainen met stretchoefeningen omdat ruiters die jarenlang rijden vaak een vaste onderrug hebben en hun adductoren (spieren binnenkant bovenbeen) kort en strak hebben. De combinatie van de controle oefeningen die ik van Caroline moest doen en de stretchoefeningen van Bouke hebben tot een verandering geleid waar ik best heel trots op ben! Met rijden merk ik dat ik vooral een zachtere en lossere rug heb. Ik heb mezelf gisteren weer eens gefilmd en nu zie je écht verschil met een paar maanden terug! De bovenste foto is uit een filmpje gemaakt dus kwalitatief niet wauw maar je ziet wel goed het verschil tussen de twee foto's. 

Zo zie je maar: werken aan wat iets kleins lijkt, kan een groot verschil maken! 
Wil je ook aan je houding werken? Bouke en ik geven, als de kust weer veilig is ivm het Corona virus, samen clinics om houding, zit en inwerking te verbeteren. Click hier voor meer informatie. 

Privacyverklaring | Copyright by Russel's Riding School | Created by