Workshop uitgelicht: trainen ZONDER paard om beter te worden OP je paard!

feb 23 2020

Momenteel leg ik in mijn eigen training heel veel focus op houding en inwerking. Om deze te verbeteren train ik iedere vrijdag onder leiding van sportschooleigenaar Bouke van Spreeuwel bij BoukeSport. Sinds drie weken focussen we op stretching en lenigheid en daarvoor doe ik heel gerichte oefeningen. Ruiters hebben de neiging hun knieën iets naar binnen te houden waardoor de spieren aan binnenkant van je been, de adductoren, korter worden. Zo doe ik onder andere hiervoor een oefening om deze spieren weer 'langer' te krijgen want korte spieren worden sneller harde spieren en vaste spieren. 

Naast stretchoefening doe ik coördinatie-oefeningen, niet mijn sterkste punt. Als ik een nieuwe oefening krijg, moet ik die heeeeel vaak doen totdat ik ineens die click maak (in je hersenen want die sturen je lichaam aan) en dan zit ie erin! Best frustrerend soms!! Iets doen wat niet je sterkste kant is, is meestal niet zo heel leuk maar ik wil beter worden dus dat motiveert enorm! 

Bouke zelf heeft ondertussen ook al heel wat paardrijlessen op Gucci gehad en weet dus ook steeds meer wat een ruiter nodig heeft. Hij traint topruiters als Imke Schellekens-Bartels en op Academy Bartels begeleidt Bouke ook veel ruiters en amazones. Enkele maanden geleden hebben wij samen een workshop gegeven waarin we de ruiters eerst te paard analyseerden, dan een workout gaven zonder paard gericht op hun specifieke verbeterpunten en daarna kregen de ruiters te paard les. Een fantastisch concept dat Bouke en ik graag meer ruiters willen laten ervaren. 

Daarom hieronder een opzetje van zo'n workshop die op locatie gegeven kan worden. Er is geen niveau-vereiste en de workshop is ook geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

Opzet voor 4 deelnemers
2x 15 min. analyse te paard, 2 ruiters tegelijk
45 min workout o.l.v. Bouke, zonder paard, alle deelnemers tegelijk
2x 30 min. les te paard o.l.v. Liesbeth
15 min. nabespreking
Deelnemers krijgen van tevoren een vragenlijst om in te vullen met hun eigen bevindingen en verbeterpunten en na afloop krijgen de deelnemers een eindrapportage met tips.
Kosten € 80 p/p

Opzet voor 6 deelnemers
3x 15 min. analyse te paard, 2 ruiters tegelijk
45 min workout o.l.v. Bouke, zonder paard, alle deelnemers tegelijk
3x 30 min. les te paard o.l.v. Liesbeth
15 min. nabespreking 
Deelnemers krijgen van tevoren een vragenlijst om in te vullen met hun eigen bevindingen en verbeterpunten en na afloop krijgen de deelnemers een eindrapportage met tips.
Kosten € 70 p/p 

Reiskosten zijn afhankelijk van de locatie.

Aanpassingen zijn in overleg altijd mogelijk.
Zo is het ook mogelijk om deel te nemen aan alleen de workout om gerichte oefeingen voor ruiters te krijgen die zonder paard gedaan kunnen worden om beter te kunnen paardrijden.
Indien de interesse groot is, kan ervoor gekozen worden om bijvoorbeeld deze workshop met 20 deelnemers te doen waarvan er bijv. 6 mét paard mee doen. 

Meer weten of interesse om op uw manege/vereniging zoiets te organiseren? Contacteer Liesbeth via info@russelsridingschool.be of gsm 0032474/367975
 

Privacyverklaring | Copyright by Russel's Riding School | Created by