Fun 23 jaar!

feb 24 2017

Vandaag is het 23 jaar geleden dat Dabrina, een Roemer afstammeling, een veulen kreeg van Dukaat (v. Ulft). Het grote hengstveulen met een grote bles en vier witte benen kreeg de naam Maykel. Hij werd gefokt bij de familie Warners uit Gieten (NLD).

Omdat hij zo groot was, werd hij pas met vier zadelmak gemaakt en daar ben ik nog steeds heel blij om! Ik denk dat het goed is dat grote paarden iets meer tijd krijgen. Met mijn springtrainer Marco Lambooy gingen we naar 'een Dukaat' kijken die net zadelmak was. Er was niemand om voor te rijden, een buitenpiste langs een snelweg en in die tijd alles zonder cap.... Ik erop. Maykel niet stilstaan, dan maar stappen, Maykel niet stappen, dan maar draven.... en ik was verkocht! Na de eerste drafpas wist ik het: dit is de mijne!

Maykel werd omgedoopt tot My Funny Face wat in de wandelgangen FunFun werd. 'Funnetje' groeide uit tot 1.78m en toen we later in de stallen van Anky terecht kwamen kregen we in het begin vaak de opmerking te horen dat hij '17 meter korter' moest worden....

Ik heb met Fun veel geleerd, hij zei nooit 'nee' met nieuwe oefeningen. Om-de-pas, een pasje piaffe, hij deed het. Maar ik heb ook gesprongen en gecrosst met hem. Nu staat hij bij mij thuis en maken we een paar keer een week een ritje onder de man of we wandelen aan de hand. Dat laatste zal met Fun nooit mijn hobby worden want dan is hij écht groot! 

Ik ben supertrots op Fun en vind dat hij er helemaal niet 23 uitziet. Happy birthday FunFun!! 

Privacyverklaring | Copyright by Russel's Riding School | Created by