Clickertraining voor Lindsay en Ocean

jan 28 2020

Lindsay stuurde mij gisteren dat ze in verband met een blessure bij haar zelf misschien niet optimaal kon rijden maar dat ze het wel ging proberen. Ik stuurde terug dat het wellicht beter was om haar lichaam even rust te geven en stelde voor met haar Ocean clickertraining te gaan doen. Dat leek Lindsay wel eens leuk om te doen en dus gingen we vandaag aan de slag.

Het belangrijkste is om het principe van de clicker goed aan te leren. Is dat gelukt, dan ben je vertrokken. Het was ontzettend leuk om te zien hoe snel Lindsay én Ocean het oppakten en binnen een uurtje hadden we Ocean de 'touch' aangeleerd, volgde ze Lindsay als een hond en hebben we een begin gemaakt met het sturen naar een bepaalde plaats.

Lindsay: 'Vandaag heb ik voor het eerst een clickertraining gehad met mijn paardje Ocean. Dit was iets nieuws voor ons beide. Het is iets heel anders dan ik gewoon ben maar het was zeker de moeite waard. De eerste ervaring was super en Ocean interesse was er zeker ook. Hierdoor heb ik besloten hier zeker nog mee door te gaan. Tijdens deze training voel je ook de band die je met je paard hebt. Ik zou het dan ook iedereen willen aanraden. Bedankt voor de leuke ervaring Liesbeth!' 

Clickertraining is een ideale afwisseling in de training; je blijft lekker bezig met je paard als je zelf een keer niet fit genoeg bent om te rijden; het is super leuk om te doen en als je niet kunt rijden door bijvoorbeeld sneeuw of regen dan kun je tóch trainen! 

Privacyverklaring | Copyright by Russel's Riding School | Created by