Blijf-in-je-kot-dressage-challenge fase 2

mei 05 2020

Afgelopen weekend heb ik deelgenomen aan de tweede fase van de 'Blijf-in-je-kot-dressage-challenge'. Ik koos ervoor een niveau hoger in te schrijven en Gucci en ik reden een Niveau 3 proef, voor Gucci de eerste keer, voor mij weer sinds heel lang :-)

Onze proef werd beoordeeld met net geen 64% en ons laagste cijfer was een zes. Ik was blij met de 6,5 en de 7 voor de wissels, een oefening die Gucci voor het eerst in een proef moest laten zien. Ons werkpuntje dat werd meegegeven door de jury: met meer lef rijden, meer risico nemen! De jury wist natuurlijk niet dat het onze eerste N3 proef was en ik reed inderdaad een beetje braaf maar ja, het moet wel eerst correct zijn om daarna met meer lef te rijden natuurlijk. En daar was ik wel heel trots op, dat we voor alles zes of hoger scoorden! Nu gaan we oefenen op meer expressie in de oefeningen. Ik kreeg een compliment over mijn zit, ook weer iets waar ik heel blij van werd want daar heb ik veel voor gedaan de afgelopen maanden en dan bedoel ik vooral oefeningen zonder paard om mijn houding, zit en inwerking te verbeteren. Extra leuk als dat er dan op staat! Gucci kreeg ook een compliment, twee eigenlijk: 'paard heeft drie correcte gangen en is heel gehoorzaam'. 

Fase twee van deze challenge is nog volop bezig en daarna komen nog twee fasen dus doe mee! Ook als je nooit wedstrijden rijdt, kun je meedoen. Dat is nu juist het leuke van deze challenge en de jury wil je écht wat meegeven. Je krijgt een heel uitgebreide protocol terug. En ook als je normaal wel wedstrijden rijdt, is het leuk om mee te doen. Zo blijf je erin en heb je een mooie voorbereiding voor als we weer écht op wedstrijd mogen maar het leuke is van deze challenge, je hebt echt wel wat wedstrijdkriebels hoor! 

Privacyverklaring | Copyright by Russel's Riding School | Created by