Bezoek aan De Beukenvallei

Vandaag vierde ik samen met mijn lesklanten (jammer dat enkelen niet konden komen) en vrienden het 12,5 jarig bestaan van Russel's Riding School op De Beukenvallei in het Nederlandse Leende.

De Beukenvallei is het bedrijf van Joyce Lenaerts en Marcel Sterrenburg. Dat dit een heel veelzijdig bedrijf is, werd duidelijk in de rondleiding die Joyce en Marcel gaven. Momenteel staan er 45 paarden op de Beukenvallei, van veulens, jonge paarden, fokmerries, dekhengsten tot Grand Prix dressuurpaarden. Ook alle jonge paarden komen dagelijks in de hand en dat bleek ook wel uit de relaxte sfeer die er hangt op De Beukenvallei. 

Joyce vertelde dat het licht 's ochtends om half 7 aan gaat en om 23 uur pas uitgaat en dat daardoor de paarden, ook de enters en de twenters, heel mooi kort in hun haar blijven. Er waren al twee veulentjes geboren en natuurlijk kreeg het veulen van Iconic B, Mamamia, heel veel aandacht en ze genoot ervan. Joyce vertelde ook veel over de hengsten die ze op stal heeft staan en ook hun trots Iconic B werd bewonderd door de gasten.

De 13-jarige Showboy werd gezadeld voor een clinic waarin Joyce uitlegde dat het heel belangrijk is de tijd te nemen voor het losrijden. Oefeningen gaan bijna vanzelf goed als de basis in orde is. Joyce: 'als bijvoorbeeld een appuyement niet goed gaat, kun je wel 20 keer dat appuyement gaan rijden maar je kunt beter kijken waarom het niet goed gaat. Als je tempocontrole niet optimaal is, werk je eerst beter daar aan en ga je dan pas weer een appuyement rijden.'

Nog een belangrijke tip van Joyce: 'Doe op wedstrijd hetzelfde als thuis, in het opzadelen, in het rijden. Vaak zie ik dat ruiters op wedstrijd helemaal anders doen dan thuis, dan raakt het paard in de war, en de ruiter ook!'

Met vernieuwe inspiratie en motivatie keerde iedereen na een gezellige middag weer richting België. Iedereen heel hartelijk bedankt voor jullie aanwezigheid en de cadeau's die ik heb gekregen. 

Marcel en Joyce, héél erg bedankt voor de gastvrijheid!!!

Privacyverklaring | Copyright by Russel's Riding School | Created by