Ruim 77% voor Gucci tijdens wedstrijddebuut

feb 24 2019

Vandaag maakte Gucci (Münchhausen x Ferro) zijn wedstrijddebuut op een kleine wedstrijd in Arendonk. Ik was vooral benieuwd hoe hij in een nieuwe omgeving reageerde. Na de oefenwedstrijd in oktober is het er niet meer van gekomen hem nog op locatie te trainen. Thuis gaat het heel goed maar Gucci is nog een onervaren paard en het is nu echt tijd om buiten te komen.

Voor de wedstrijd begon, konden we al even in de piste rijden, wat heel fijn was want Gucci vond het behoorlijk spannend allemaal. Daarna even in de andere binnenpiste verder losgereden en ook dat vond Gucci heel spannend. Ik merkte wel dat ik sneller aan rijden toe kwam dat op de oefenwedstrijd enkele maanden geleden. Toen we aan de beurt waren, ging Gucci dapper, achter de rug van Erik :-) naar binnen. Ik was benieuwd en Gucci verraste mij. Hij vond het zeker spannend genoeg maar liet zich rijden en zonder grote fouten reden we de proef rond. Ik had gekozen voor een niveau 1 proef. Thuis hebben we niveau 2 al geoefend maar ik was blij met mijn keuze, een hogere proef was nog te moeiijk geweest. Ik kwam heel tevreden de ring uit en ik werd heel blij van de punten: alleen maar zevens en achten! Dat leverde 77,3% op en Gucci wint zijn eerste wedstrijd. 

Op dezelfde wedstrijd werd Laurissa met Harley tweede in de Aspiranten proef!

Chadia Weyns en Flynn zijn dit weekend zevende geworden op het provinciaal indoor kampioenschap Z1. Het was pas de vierde Z1 proef voor deze combinatie, knap gedaan! 

Privacyverklaring | Copyright by Russel's Riding School | Created by