Ruim 75% voor Gucci tijdens oefenwedstrijd in Weelde

Gisteren reed ik Gucci tijdens de oefenwedstrijd in Weelde op de Semper fi stables. Ik koos ervoor VOR niveau 1.1 te rijden omdat ik de nadruk wilde leggen op ontspanning en niet op moeilijke oefeningen. Voor Gucci was dit pas de vierde keer mee en de tweede keer buiten. Met inrijden was Gucci al véél sneller relaxed dan de vorige keer en ook durfde hij zelf de wedstrijdpiste in de stappen zonder dat groom Erik voorop moest lopen (dat was vorige keer nog wel nodig). 

Jury Jo Cauwberghs gaf ons ruim 75% en complimenteerde Gucci voor zijn galop, mooi opwaarts en een mooie drietact. Ook de stap was zeer ruim met een mooie kaderopening in de middenstap al mocht de stap wel iets actiever. In draf liet Gucci ook hele mooie stukken zien. Aangezien het een oefenwedstrijd was en ik het afwenden voor het wijken voor het rechterbeen niet zo mooi vond, heb ik dat opnieuw gedaan. 
We kregen veel zevens en achten maar het meest blij was ik nog met het feit dat Gucci binnen één rondje in de wedstrijdring klaar was voor zijn proef, iets dat de vorige keren nog niet zo snel lukte. 

Tijdens het losrijden en de proef had ik mijn polar horloge aangezet zodat deze onder andere mijn hartslag registreert. Zo werd heel duidelijk dat ik vijf piekmomenten had, vier in het losrijden en de laatste in de proef. Tussendoor zakte mijn hartslag weer naar rustmodus. Ik had in totaal 52 minuten op mijn paard gezeten, inclusief de tijd dat de jury na afloop zijn uitleg doet en het uitstappen daarna. In totaal heeft Gucci 5,72 km afgelegd met een gemiddelde snelheid van 6,3 km/uur en een maximale snelheid van 22,1 km/uur. Ikzelf had tijdens het rijden een hoogste hartslag van 164 (mijn maximale hartslag is 178) en mijn gemiddelde hartslag in het rijden was 122 hartslagen per minuut. Ik heb 381 kcal verbrand, ook altijd leuk om te weten :-) 

Ik ben bezig mijn licentie te regelen om officieel in België te kunnen starten maar aangezien ik geen A- en B-brevet heb behaald in België heeft dit wat voeten in de aarde en moet ik een 'letter of no objection' in Nederland aanvragen. Daar ben ik momenteel mee bezig dus hopelijk verschijnen we binnenkort op officiele wedstrijden!  

Privacyverklaring | Copyright by Russel's Riding School | Created by