Rijden met een body-wrap

mrt 07 2021

Omdat er weinig nieuws te melden valt omtrent wedstrijden, clinics enzovoort, maar een berichtje over mijn eigen rijden met Gucci. Vandaag heb ik gereden met een body-wrap. Een body-wrap kun je heel simpel maken met een bandage die je vastmaakt aan de singelstoten en achter de kont van het paard doorgaat. 

Het is geen kwestie van de bandage zo strak mogelijk 'aantrekken' maar de body-wrap mag ook niet te los want dan zakt deze af en in het slechtste geval komt deze verstrikt in de benen van je paard. Sommige paarden vinden het in het begin een beetje spannend als de bandage achter hun kont doorgaat. Vraag dus altijd even advies als je hier een keer mee wilt rijden of doe het in de les.

Een body-wrap zorgt in de eerste plaats voor een beter lichaamsbesef. Dat betekent niet dat je paard nu ineens meer oefeningen kan of helemaal anders gaat lopen. Door meer lichaamsbesef krijg je bijvoorbeeld een betere aansluiting in het paard vanuit het achterbeen. Paarden die wat onzeker zijn, kunnen zich zekerder voelen omdat ze zich een beetje 'ingepakt' voelen. 

Ik heb vandaag gekozen om veel galopwerk te doen en dan met name sluitwerk en werkpirouettes. De body-wrap helpt Gucci in zijn balans, coördinatie en oprichting. Natuurlijk ligt de nadruk op 'helpt', de veranderingen door een body-wrap zijn subtiel. Je hoeft ook niet dagelijks met een body-wrap te rijden. Je kunt de body-wrap ook nog uitbreiden met een tweede bandage die om de voorkant van het paard gaat. Dit geeft nog meer het gevoel van 'ingepakt' te zijn en kan voor zenuwachtige en/of onzekere paarden meer zekerheid bieden. 

Privacyverklaring | Copyright by Russel's Riding School | Created by