Oefenwedstrijd met Gucci

okt 21 2018

Gisteren mocht Gucci voor het eerst mee op oefenwedstrijd. In Weelde op Semper Fi Dressage Stables kwam Grand Prix ruiter Wilco Kats een proefgerichte clinic geven. Ik had Gucci ingeschreven voor Vor niveau 1, een proef die hij thuis makkelijk loopt maar Gucci heeft nog niet veel ervaring op ander terrein dus vooral dát was de oefening.

Bij aankomst dacht ik even dat we een hengst bij ons hadden... met een hoop bravour en gesnurk kwam Gucci van de camionnette. Ik besloot eerst maar even aan de hand te stappen met hem en toen hij een beetje geacclimatiseerd was, ben ik erop gegaan. Losrijden in de hele grote buitenpiste ging best wel goed. In de wedstrijdring was het wel iets spannender maar op deze oefenwedstrijd krijg je alle tijd om jouw paard te laten wennen. De proef had mooie stukken en ook stukken waar Gucci nog te veel met zijn omgeving bezig was maar de goede stukken waren ook wel heel goed! Wilco: 'Technisch en kwalitatief heel goed. Een paard met een hele goede en tactmatige stap. In draf heb je al stukken waarin het beeld heel mooi is en de galop is ook echt wauw als hij zich ontspant. Nu veel kilometers gaan maken!'

Dus dat is wat we gaan doen. Ik ben al heel blij met deze start en we gaan de kalender eens bekijken waar we nog naar toe gaan.

Privacyverklaring | Copyright by Russel's Riding School | Created by