Oefenen in Merksplas

jul 23 2017

Afgelopen vrijdag met drie leerlingen op oefendressuur geweest in Merksplas. Deze oefenwedstrijd heeft een heel leuk concept: je kiest een proef naar keuze en de jury spreekt commentaar in terwijl iemand jouw proef filmt. Het is allemaal heel relaxed en als er iets fout gaat doe je het opnieuw. Zowel ruiter en paard leren hier enorm veel van. De jury bespreekt na afloop jouw proef en geeft tips en adviezen mee waar je weer in de training mee aan de slag kan. 

Kimberly Willemsen, Chiara Brockmans (foto) en Laura Kozak reden hun proeven om te oefenen. Mij geeft dat weer informatie, ook hoe ruiter en paard zijn op een andere locatie want wedstrijd is nu eenmaal niet hetzelfde als thuis oefenen. Kimberly reed heel nette proeven met haar Zertano en kreeg een compliment voor haar zit en ook voor de overgang galop-stap die drie weken geleden thuis nog best moeilijk was dus dat was super leuk. 
Chiara reed haar jonge paardje Neera en de jury gaf aan dat het paard veel talent heeft maar dat zowel amazone als paard veel kilometers moeten gaan maken om aan een wedstrijdsituatie te wennen.
Laura reed haar Cash netjes rond en kreeg als tip mee om de figuren nog mooier te rijden zodat de punten omhoog kunnen want het paard liep heel netjes maar de afwerking mag beter.

Veel geleerd weer en we gaan thuis verder werken aan de puntjes die we hebben meegekregen van de jury die waanzinnig gemotiveerd stond te jureren en iedereen heel uitgebreid te woord stond. 

Privacyverklaring | Copyright by Russel's Riding School | Created by