Nieuw: trainingsschema

mrt 26 2020

Eén van mijn klanten gaf aan het best lastig te vinden het rijden goed en nuttig in te delen met oefeningen. Met andere woorden, de structuur ontbreekt een beetje. Ze bracht het idee aan om trainingsschema's te maken. Als fitnesscentra dat kunnen, dan kunnen wij dat ook dacht ik!

Vanavond heb ik het eerste trainingsschema gemaakt. Daarin basisoefeningen in vier blokjes verdeeld. Als je dit schema volgt, heb je een gestructureerde training gedaan. Natuurlijk kan ik de uitvoering niet controleren, tenzij je hier een videootje van maakt en instuurt voor een trainingsfeedback. In ieder geval heb ik getracht een schema te maken waarin je sowieso bezig bent met tempo-, richting- en houdingcontrole. 

Het is de bedoeling dat je het schema grondig doorneemt vóórdat je op je paard gaat zitten. Onderaan het trainingsschema heb ik een korte samenvatting gemaakt en die kun je dan uitprinten of in je gsm zetten als geheugensteuntje voor als je óp je paard zit. Omdat het in blokjes is ingedeeld, is het niet zo moeilijk steeds een blokje in je hoofd te zetten in de pauzes in je rijden en het dan uit te voeren. 

Lesklanten kunnen het schema voor € 5,- aanvragen, niet-lesklanten voor € 10,- 
Stuur een mailtje naar info@russelsridingschool.be 

 

Privacyverklaring | Copyright by Russel's Riding School | Created by