Met yoga beter in balans in het zadel

sep 22 2016

'Met yoga beter in balans in het zadel' is de werktitel van het volgende seminar! Zojuist heb ik met mijn 'yoga-juf' Cyrilla Ducarmon (foto) een bespreking gehad over de invulling van het volgende seminar dat we samen gaan doen. Het wordt géén zweverige iets en je hoeft géén spagaat te kunnen doen ;-)

Wat is het doel dan wel: met een betere (innerlijke) balans kom je beter in het zadel te zitten. Ik volg zelf al een tijd yoga les bij Cyrilla en hoewel je tijdens de les eigenlijk niet steeds aan iets anders mag denken, kan ik het niet laten om keer op keer bij bepaalde oefeningen de link naar het paardrijden te maken. Of het nu gaat om een ademhalingsoefening, een balansoefening of een visualisatie-oefening, steeds weer denk ik 'dit is écht een goede oefening met het oog op paardrijden'. Uiteraard ;-) heb ik het zelf ook al getest te paard en ik ben er super enthousiast over en het gaat er dus echt niet om of je lenig bent maar het gaat vooral om een stuk bewustwording net zoals we in de seminars 'Ruiterfitness' en 'Mental coaching' ook hebben gedaan. 

Cyrilla heeft op hoog niveau geturnd dus weet ook wat het is om met prestatiedruk om te gaan. We gaan het seminar samen invullen: ik vertel iets over de linken tussen de yoga oefeningen en het paardrijden en Cyrilla neemt het onderdeel yoga voor haar rekening. Ik hoop dat iedereen net zo enthousiast is of wordt als ik en zodra we een datum hebben geprikt, start de voorverkoop.

Privacyverklaring | Copyright by Russel's Riding School | Created by