Menles, helemaal iets anders... of toch niet?

mrt 14 2016

Eén van mijn 2016-doelen was een menles te volgen. Ik vind het leuk om me ook eens te verdiepen in andere disciplines van de hippische sport. Ik kon terecht bij 'oude bekenden' Berry en Claudia van Bosch die hun VDB Stables hebben in Someren, Nederland.

Ik kreeg les van Berry en hij had zijn internationale topper Safraan ingespannen. Ook in het mennen is tempocontrole het belangrijkste, je hebt alleen geen been maar dat wordt vervangen door de stem en de zweep. Die zweep wordt overigens na een tijd best wel zwaar om steeds vast te houden... Ook richting- en houdingcontrole zijn net als in het rijden belangrijk. Het was vooral even afstemmen hoe de hulpen die je geeft doorkomen. Je zit toch een stuk verder van je paard af dus het werkte voor mijn gevoel net iets trager allemaal. Plus dat ik echt wel even moest studeren op hoe een bocht te nemen. Wanneer en hoeveel reageert het paard en hoeveel moet je doen om de bocht te nemen zoals je wil.

We hebben ook nog een lijntje met kegeltjes gereden. Deze stonden wel iets ruimer dan in een wedstrijd maar het ging best goed! De piste waar we reden was veel groter dan in dressuur maar toch had ik het gevoel dat de volgende hoek best snel kwam haha. Ik had af en toe mijn handen vol maar vond het heel gaaf en ik kan me voorstellen dat als je achter het paard dezelfde controle hebt als erop dat het echt een kick geeft in bijvoorbeeld een marathon. Maar aangezien ik een keer tegen de omheiding van de piste aangereden was wacht ik nog maar even met marathon hindernissen maar het was in elk geval héél erg leuk om te doen!

 

Privacyverklaring | Copyright by Russel's Riding School | Created by