Meedoen in de afscheidsshow van Salinero!

mrt 14 2013

Ruim vier jaar heb ik als Personal Assistant gewerkt van Anky van Grunsven. Van dichtbij heb ik mogen meemaken hoe ze ze voor de derde keer Olympisch kampioen werd. Vereerd was ik dan ook met de vraag of ik wilde meedoen in de afscheidsshow van Salinero aanstaande zaterdag tijdens Indoor Brabant. Natuurlijk!! Ik ben een van de fakkeldragers in de show met Salinero. Helemaal te gek!

In 2008 heb ik vanalles geregeld voor het Olympisch optreden van Anky en Salinero die toen zijn tweede Olympisch goud won. Dan moet je denken aan de quarantaine periode van de Olympische paarden voordat ze naar Hongkong vlogen. Een jaar van tevoren begint de voorbereiding al. Welke inentingen moeten de paarden hebben, hoeveel baggage mag er mee, hoeveel voer moet Salinero mee hebben? Welk hooi is er in Hongkong beschikbaar? Wanneer moet Salinero naar de hoefsmid zodat hij niet net tijdens de Spelen bekapt zou moeten worden? Met dit soort dingen moet je echt een jaar van tevoren beginnen om uit te zoeken anders ben je te laat. 

Ik bewaar nog steeds heel speciale herinneringen aan mijn tijd bij Anky. Je werkt zo nauw samen met het hele team om tot een topprestatie te komen en als dat dan ook nog resulteert in een gouden plak dat is supergaaf!

Foto 1: Anky en Salli tijdens de Olympische Spelen in Hongkong 2008 (Kit Houghton/FEI)
Foto 2: Anky en Liesbeth tijdens een fotoshoot voor de Flair

Privacyverklaring | Copyright by Russel's Riding School | Created by