Leuke cavaletticlinic in Vosselaar

mei 31 2017

Het is al weer zo'n anderhalve week geleden dat ik in Vosselaar een cavaletticlinic heb gegeven. Door de drukte is het er een beetje bij in geschoten maar nu toch nog even een artikeltje hierover. 

Ik had zes ruiters in de les en het leuke van cavalettiles is dat iedereen zijn of haar eigen doel kan stellen. Zo reed Kathy mee met haar paard dat best nerveus werd van balkjes in het begin en we hebben dat zodanig opgebouwd dat ze uiteindelijk ook de moeilijkste oefeningen mee kon doen. Anneleen reed mee en zij verwacht binnenkort haar eerste kindje dus zij deed het rustig aan maar heeft uiteindelijk nog heel wat oefeningen mee gereden. En de overige ruiters hadden meer dressuurmatige doelen bijvoorbeeld meer verzameling of meer buiging.

Voor elk doel of probleem kun je cavaletti oefeningen neerleggen. Zo legde ik ook het labyrinth neer, een oefening waarbij je juist niet over de balken gaat maar het paard getraind wordt in de richtingcontrole, balans en coördinatie. Op de foto een oefening uit de eventing, het puntje, ook heel leuk om te doen voor ruiters die hun dressuurtrainingen wat afwisseling willen geven.

Privacyverklaring | Copyright by Russel's Riding School | Created by