Klantendag 2018: sportspecifieke fitness oefeningen om beter paard te rijden

nov 28 2018

Tijdens de klantendag afgelopen zaterdag stond er een kleine workout op het programma. Deze werd gegeven door de eigenaar van BoukeSport in Reusel, Bouke van Spreeuwel. Bouke legde de nadruk op corestability, balans, coôrdinatie en een stukje lenigheid. Dit alles is van belang om jouw hulpen te paard goed te kunnen geven en daardoor kun je optimaal communiceren met je paard. 

Zoals Imke Schellekens-Bartels het verwoordde op de klantendag: 'het is heel goed om je eigen lichaam te trainen zónder daarbij je paard te hoeven belasten.' 
En dus gingen een dertigtal lesklanten aan de slag in de fitnesszaal van BoukeSport. Er werden oefeningen gedaan voor een betere houding en de ruiters moesten onder andere op één been gaan staan en hun bovenlichaam voorover kantelen tot horizontaal en daarbij het been dat niet aan de grond staat ook gestrekt horizontaal naar achteren brengen. Dit was al een hele klus voor de meesten! 

Er volgden oefeningen om het bekken te kantelen, iets dat noodzakelijk is om in het zadel te kunnen doen, oefeningen om de bal voor coôrdinatie en balans en oefeningen met elastiek om de armen te trainen en in verschillende richtingen te kunnen aansturen, ook weer iets dat op het paard van groot belang is. 

Hoewel de workout een luchtige kennismaking was met oefeningen die naast het paardrijden gedaan zouden kunnen (moeten ;-) ) worden, kreeg ik daags nadien toch al verschillende berichtjes dat klanten hier en daar spieren hadden gebruikt die niet zo vaak aangesproken worden en die ze de volgende dag nog voelden....

Klik hier voor meer informatie over Boukesport 
Een filmpje van de workout is te vinden op de Facebook pagina van Russel's Riding School

Privacyverklaring | Copyright by Russel's Riding School | Created by