Horse Event: vol inspiratie terug van een geweldige 'reünie'

sep 12 2015

Vol inspiratie ben ik teruggekomen van Horse Event. Twee dagen heb ik als coördinator gewerkt op de 14e editie van het evenement; één dag in de hoofdpiste en een dag in de Penny piste. Horse Event is een soort reünie en inspirator voor mij. Een reünie omdat je 'iedereen' weer tegenkomt, een inspiratiebron omdat het geweldig is om omringd te zijn door paardenmensen zoals Albert Voorn, Rieky Young maar ook de Franse Alizee Froment die liet zien een geweldige band te hebben met haar paarden en behalve een 'gewone' Grand Prix proef ook alle oefeningen van de zware tour bitloos te kunnen rijden.

Nooit eerder heb ik zoveel vrijheidsdressuur gezien als dit weekeind. Het leuke is dat uiteindelijk alles dat je met een paard doet, gebaseerd is op leiderschap. Jij en je paard vormen een kudde van wie één de leider is. Als jij dat niet bent, is je paard de leider (en jij misschien de lijder :-)).

Albert Voorn hamerde op een onafhankelijke zit. Rieky Young benadrukte dat je een paard, zowel een western- als een dressuurpaard, niet elke pas moet helpen maar ook een fout moet laten maken zodat je kunt corrigeren. Bij Tineke en Imke Bartels kwamen tempo- en houdingcontrole aan de orde. 

Ik heb veel inspiratie opgedaan en mijn hoofd zit vol ideeën. Ik moet er nog even goed over nadenken maar via les en/of seminar gaan de ideeën een concrete uitwerking krijgen! 

Privacyverklaring | Copyright by Russel's Riding School | Created by