Goeleke Geldof over dressuur als basis van het springen

aug 18 2015

Sinds enkele weken geef ik Goeleke Geldof les. Zij springt vooral maar we hebben ook al hard gewerkt aan de dressuurbasis van het paard Hartje dat zij rijdt. Voor mij is de link tussen dressuur en springen niet moeilijk te leggen aangezien ik vroeger heel veel gesprongen en gecrosst heb en ik een instructeur had die zei: 'springen is niet meer dan dressuren met af en toe een hindernis.' Ik heb gevraagd aan Goeleke of ze iets wilt vertellen over haar lessen.

Goeleke vertelt: 'Ik heb 2 jaar les gehad van dezelfde lesgever, en dat ging volgens mij heel goed. Nu volg ik sinds zes weken les bij Liesbeth en ik rij zoals ik nooit gereden heb. Vorige zondag reed ik een parcours met Hartje heel rustig en gecontroleerd hoewel het zes weken geleden nog schieten en trekken was naar de sprong. Al volg ik enkel met Hartje les, merk ik ook beterschap in het rijden van andere paarden!
En dat met Liesbeth haar spring-gericht dressuur. Hoewel ik als springruiter niet zo voor dressuur ben maakt het dressuur op deze manier veel intressanter en merk ik hoe belangrijk dressuur echt is.'

Privacyverklaring | Copyright by Russel's Riding School | Created by