Eva Uydens maakt van 'een zot doel' realiteit!

okt 08 2015

Begin van het jaar leerde ik via LRV St. Lenaarts Eva Uydens en haar Tidonja kennen. De combinatie reed M2 maar er was nog wel wat werk aan de winkel. Na het winterseizoen met de LRV dressuurlessen is Eva bij mij blijven lessen en stap voor stap kwamen we naar steeds meer controle en een mooier beeld. Dat resulteerde vorig weekeind in een geweldige vijfde plaats op de Belgische kampioenschappen. Eva vertelt:

'Een jaar geleden stonden we nergens. Ik had een slecht zomerseizoen achter de rug met mijn paard Tidonja in M2. Dat er iets moest veranderen was overduidelijk. Ik stelde mezelf een zot doel: rijden op het Nationaal Ruitertornooi in Waasmunster. Sinds begin dit jaar volg ik les van Liesbeth. Zij had al snel onze problemen door. We zijn beginnen werken aan de basis (tempocontrole, richtingcontrole en houdingcontrole). Het draaide er tijdens de lessen steeds om, om op een andere manier te gaan rijden. Ik moest veel bewuster worden van mijn eigen rijden. Het was belangrijk dat ik leerde inspelen op wat ik voel en wat mijn paard doet. Door correcter en intensiever te trainen voelde ik al snel heel wat verbetering. Daarnaast ben ik op aanraden van Liesbeth begonnen met longeren met bijzetteugels. Na elke wedstrijd gingen we na wat er goed ging en wat nog kon verbeterd worden. Hierop konden we dan weer verder werken in de lessen, uiteraard zonder de basis uit het oog te verliezen. Mijn paard heeft haar eigen willetje en ze neemt niet graag alles zomaar aan. Toch komen we met Liesbeth haar ‘trukkendoos’ altijd waar we willen komen.

Ik beleef zoveel meer plezier aan het rijden dan een jaar geleden. Tidonja reageert beter op kleinere hulpen. Ze beweegt losser en soepeler door haar lijf waardoor alle oefeningen makkelijker zijn geworden (contragalop, middengalop, uitgestrekte draf, travers…). Het vraagt minder moeite om haar in een ‘bolletje’ te rijden dan een paar maanden geleden. Dit seizoen hebben we in stijgende lijn gewerkt met het hoogtepunt het Nationaal Ruitertornooi. We waren nog net bij de geselecteerden maar wat was ik blij want ik had mijn doel bereikt! We reden er onze beste dressuurproef van het hele seizoen met een 5e plaats als gevolg! Dat hadden we nooit gedacht! Het vele trainen en het harde werk heeft zijn vruchten afgeworpen. Dank je wel Liesbeth voor de fantastische begeleiding!'

Privacyverklaring | Copyright by Russel's Riding School | Created by