Eerste Parelli les voor Gucci

nov 12 2017

Afgelopen week kreeg Gucci zijn eerste Parelli les. Ik laat voor elk nieuw paard Willy Hooybergs een paar keer komen. Juist het stukje leiderschap naast het paard maakt dat het vaak erop ook beter gaat. Bovendien leer je door Willy je (nieuwe) paard beter kennen. 

Het leuke is dat je ook met deze Parelli methode tempo-, richting- en houdingcontrole vraagt van je paard. Het is heel belangrijk dat je jouw paard zijn voeten kunt laten verzetten op de manier zoals jij het wil. 

Elk paard wil duidelijkheid en een leider. Je vormt met twee een kudde en als jij de leider niet bent, neemt het paard de leiding. Ziet het paard jou wél als leider dan leidt dit tot vertrouwen en wederzijds respect.

Gucci werd door Willy omschreven als een slim en leergierig paard. Je merkt wel dat hij nog een beetje meer moet opletten, niet alleen op zijn leider maar ook op zijn eigen coördinatie. 

Veel problemen, er op of er naast, zijn in basis het gevolg van een probleem(pje) in het leiderschap. Het is enorm leuk en interessant om met Willy aan dit stuk te werken, zo weten ook al veel lesklanten van mij uit eigen ervaring :-)
 

Privacyverklaring | Copyright by Russel's Riding School | Created by