Een dierentolk die 'inlogt' bij uw dier

dec 09 2019

Al enige tijd heb ik in mijn hoofd dit bericht te schrijven, mét enige aarzeling, dat wel. Want sommige mensen zullen dit mooi en speciaal vinden, anderen volslagen belachelijk, misschien... Maar dat mag! Omdat IK het heel speciaal vind, wil ik het toch graag met jullie delen.

Via een lesklant heb ik een 'dierentolk' leren kennen. Zij doet reading bij dieren. Dat kan onder andere via een foto van de ogen van het desbetreffende dier. Ze maakt contact met het dier. Ik noem dat voor mijzelf 'inloggen'. De dierentolk kan op deze manier communiceren met dieren. Uiteraard is dit een heel andere manier van communiceren dan dat wij met onze dieren doen. Via de dierentolk kun je 'vragen stellen' aan een dier. Dat heb ik in eerste instantie uit pure wanhoop gedaan toen onze hond DJ zo ziek was. De dierentolk gaf toen vier medische punten aan, exact dezelfde die de dierenarts dezelfde ochtend ook had gezegd. De situatie was echt ernstig en ik wist niet of DJ erdoor zou komen en had er ook niets over op social media gezet. Onlangs heeft de dierentolk nog eens bij DJ ingelogd en DJ 'vertelde' dat het heel goed gaat met haar achterbeen (ze had een partieel gescheurde kruisband en de dierenarts heeft vorige week bevestigd dat opereren niet meer nodig is!) en dat haar maag altijd een gevoelig punt zal blijven. Dat is exact hoe wij denken dat het met DJ is.

Nu het verhaal van Fun. Fun is 25 jaar en enkele weken geleden ging het echt niet goed met hem. Hij liep kreupel en had echt last. De dierenarts verdacht hem van cushing. De bloedtest bevestigde dit. Fun krijgt nu medicatie en hoefsmid Roy kwam direct. Fun heeft nu een speciaal ijzer, een open teen ijzer. Daar liep hij per direct beter op. Ik vroeg aan de dierentolk of het een idee was om eens twee, drie keer in te loggen bij Fun de komende tijd omdat ik toch wel zeker wil weten dat hij zich goed voelt. Ik had de dierentolk wel verteld dat ik dit wilde omdat het even niet zo goed ging met Fun. Ze weet verder echter niks van cushing, laat staan wat het inhoudt. Ze logt in bij Fun en die toont haar meedere malen in het gesprek een berg suiker. De dierentolk kon dat niet plaatsen maar ik wel! Door de verstoring van de hormonale balans wordt namelijk ook de suikerstofwisseling verstoord, waardoor het paard extra gevoelig is voor een suikerrijk rantsoen bij cushing. De dierentolk vroeg aan Fun of hij blij is met zijn nieuwe ijzers. Het antwoord was ja maar hij liet een beeld zien waarvan de dierentolk zei: 'het is eigenlijk helemaal niet wat ik mij voorstel bij een hoefijzer, het ziet er heel vreemd uit'. Klopt want een open teen ijzer is een hoefijzer dat eigenlijk 'verkeerd om' zit, dus met de dichte kant aan de kant van de straal en versenen en de open kant aan de kant van de teen. Fun vertelde verder dat hij zich nu weer goed voelt, mentaal top, fysiek nog wel wat moe. 

Naast bovenstaande komt er nog veel meer uit een sessie van de dierentolk, vaak heel speciaal en heel persoonlijk. Ik probeer niemand te overtuigen met dit bericht maar ik vind dat de dierentolk het verdient om ook vermeld te worden op mijn site omdat zij inmiddels toch een vaste waarde is geworden in het team van mensen rondom mij en mijn dieren. Ik heb heel bewust haar naam niet genoemd. Mocht je oprecht interesse hebben, dan kun je de gegevens van de dierentolk bij mij opvragen en wie weet logt ze dan ook in bij jouw dier. Eén ding is zeker, je zult versteld staan! 

Privacyverklaring | Copyright by Russel's Riding School | Created by