(Dressuur)training met balken (2)

feb 10 2016

Vandaag deel twee van de (dressuur)training met balken. Gisterenochtend was ik aan de slag gegaan met twee balken, Gwendolien en Kandinksy. De balken had ik gelegd op de kwartlijn met zo'n 20 meter ertussen. Dat komt niet heel nauwkeurig maar zorg dat de balken niet té dicht op elkaar liggen.

In je losstappen kun je al een keer over de balken stappen en vanaf het eerste rondje losdraven kun je gerust al een keer over de balkjes draven. Herhaal eerst de oefening uit het vorige artikel, in draf en galop.

Dan ga je aan de slag met nieuwe oefeningen:
- In arbeidsdraf over de twee balkjes is het uitgangspunt, dat moet eerst simpel zijn. Dan ga je varieren:
- Balkje 1 in arbeidsdraf, balkje twee in middendraf
- Balkje 1 in middendraf, balkje twee in arbeids- of verzamelde draf
- Tussen balkje 1 en 2 een overgang naar stap, twee passen stap, draf
- Tussen balkje 1 en 2 een schijnovergang naar stap
- Na balkje 1 wijken naar de hoefslag (je gaat dus niet over balkje twee) (zie tekening oefening 2)
- Appuyeren vanaf de hoefslag (niet over balkje 1) en rechtuit over balkje 2 (zonder dat je je binnenbeen nodig hebt om het appuyeren te stoppen!) (zie tekening oefening 2)
Let op dat je deze oefeningen op de linker- en rechterhand doet.

Ook in galop kun je varieren nadat je eerst de twee balkjes in arbeidsgalop hebt genomen. Tel het aantal passen tussen de balkjes (dus de galopsprong over de balken telt niet mee). De meeste paarden zullen zes galopsprongen maken in arbeidsgalop. Dan probeer je er vijf te maken door naar voren te rijden en een keer zeven door te verzamelen.
Ook de oefening met wijken en appuyeren zoals hierboven genoemd kun je in galop doen.

Tot slot nog een leuke oefening: maak een links- en rechtsomkeert en neem het balkje mee dat je tegenkomt. Dat betekent dat je de balk schuin neemt, voor het oog van de ruiter soms nét iets moeilijker maar het blijft 'maar een balkje op de grond'! (zie tekening oefening 1).

Succes!

Privacyverklaring | Copyright by Russel's Riding School | Created by