Clinic recht richten

mei 25 2019

Vandaag reden vier amazones mee in de clinic recht richten. Het werd een interactieve clinic waarbij de deelnemers in het theoriegedeelte ook actief moesten deelnemen.

Waar denk je zoal aan bij het paard recht richten? Iedereen weet wel dat je het paard moet recht richten maar wat is het nu precies en waarom is dit zo belangrijk? Kun je een paard rechtrichten op een volte? Elk paard is scheef in meer of mindere mate maar hoe kom je erachter of jouw paard juist een banaan naar links of een banaan naar rechts is en hoe los je dit dan op? Met deze vraagstukken gingen Diete, Hanne, Laurissa, Loranne en hun paarden aan de slag. 

Het was een leuke en intensieve namiddag waarin de nadruk werd gelegd op recht richten maar wel met dien verstande dat het geen aan-uit knop is en dat het recht richten van een paard een maanden- en jarenlang proces is. Recht richten is een dynamisch proces: het ene moment denk je het voor elkaar te hebben, het andere moment is dat gevoel weer weg. Er bestaan heel wat oefeningen waardoor je paard rechter wordt en dus meer in balans. En een paard dat beter in balans is, kan zijn of haar werk beter doen en rijdt uiteraard fijner dan een paard dat niet of minder goed in balans is.

Privacyverklaring | Copyright by Russel's Riding School | Created by