Chadia en Flynn worden vierde op Jumping Mechelen

dec 30 2018

Wat een leuke dag was het gisteren! Chadia Weyns en haar Flynn sloten hun jaar af met een vierde plaats in de Elite Cup niveau 2 tijdens het Kerstconcours Jumping Mechelen. Hoe gaaf is dit!

Dit avontuur begon enkele weken geleden toen Chadia naar aanleiding van haar prestaties op het nationaal LRV tornooi een uitnodiging kreeg voor de Elite Cup. Deze wedstrijd is uitgeschreven voor nationale ruiters van de LRV, de VLP en de LEWB op niveau 1, 2 en 3 die op hun niveau een kür op muziek mochten rijden in Mechelen. Voor Chadia en Flynn een heel nieuwe ervaring, en hoe kom je aan een kür?

Ik schreef de proef, Chadia's neef Jordi, een DJ, maakte een Michael Jackson kür en we gingen naar de extra trainingen in Oud-Heverlee. Uiteraard werd er thuis ook verder geoefend, niet alleen op de kür maar ook op de rijtechniek want het heeft geen zin om 100 keer de kür te gaan oefenen. 

Gisteren was het dan zover: 's middags zagen we eerst de 'grote mannen' aan het werd in de FEI world cup kür op muziek en rond 19 uur waren Chadia en Flynn aan de beurt. Een entourage zoals op Jumping Mechelen kun je thuis niet nabootsen en Flynn en Chadia waren behoorlijk onder de indruk van het hele gebeuren. Met losrijden leken we alles redelijk in goede banen te kunnen leiden maar eenmaal in ring toen de muziek startte was Flynn even helemaal van slag. Na het groeten ging hij er als een haas vandoor. Chadia wist dat heel knap toch redelijk snel op te lossen en halverwege de proef, die maar 4,5 minuut mag duren, kwam er wat meer rust in. De proef bleef zelfs kloppen met de muziek en dat is echt heel knap na zo'n letterlijk vliegende start.

Chadia viel net buiten het podium met een vierde plaats maar deze ervaring neemt niemand haar maar af en hey, wie kan er allemaal zeggen op Jumping Mechelen te hebben gereden?!? 

Met deze ervaring op zak, realiseren we ons nog eens extra ook hoe ongelooflijk knap het is van de Grand Prix ruiters die hun paarden er heel scherp aan hebben staan en die energie in goede banen moeten leiden in de ring. Flynn stond in de trailer op de parking naast onder andere de camion van het Glock Horse Performance Center. We zagen Hans Peter Minderhout en Dream Boy de kür winnen en we zagen ook hoe 'Happy' zélf zijn Dreamy op de camion zette om weer huiswaarts te keren. En dat is waar het op élk niveau om gaat: de liefde voor onze knappe viervoeters, elke dag weer en niet alleen op die ene wedstrijd! heart

Privacyverklaring | Copyright by Russel's Riding School | Created by