BIJKdressagechallenge: 'mooie harmonie tussen ruiter en paard!'

mei 27 2020

Ik denk het mooiste compliment dat ooit op een protocol heeft gestaan: 'mooie harmonie tussen ruiter en paard!'. Dat staat op mijn protocol die ik terug kreeg na mijn proef in de derde fase van de Blijf-in-je-kot-dressage-challenge. Wat gaaf!! Want.... daar draait het tenslotte allemaal om, harmonie, balans, evenwicht.

Gucci en ik reden ons tweede niveau 3 proefje, een andere proef dan in fase 2 (in fase 1 reden we niveau 2). Naar aanleiding van de vorige proef geprobeerd met iets meer lef te rijden. Natuurlijk met het risico op wat 'ditjes en datjes' maar ik vond het totaalbeeld al beter. De vorige proef was wel wat braaf maar wel correct. Maar daar moet je mee beginnen natuurlijk... Dus nu wat power erin gegooid :-) Dat leverde bijna drie procent meer op! We kregen 66,6% van de jury. Mét hele mooie commentaren als 'mooi bergop', 'zeer correcte wissel', 'weinig storingen in de aanleuning' (vind ik zelf heel belangrijk) en dan ook nog 'mooie harmonie tussen ruiter en paard' en 'knappe combinatie!' 

Natuurlijk zijn er nog werkpunten ook! Ik moet een beetje zoeken naar power maar niet gehaast in draf. Door dat net iets gehaaste verloor in ook wat buiging in de zijgangen. Dat is dus nog even zoeken. Al bij al super blij met de mogelijkheden die deze challenge biedt en we gaan weer verder trainen want dit smaakt naar meer!  

Privacyverklaring | Copyright by Russel's Riding School | Created by