Bezoek paardentandarts Wouter Demey

okt 07 2018

Afgelopen vrijdag kwam dierenarts en paardentandarts Wouter Demey van Equide het gebit van Fun en Gucci controleren. Wouter heeft de lezing op mijn eerste seminar enkele jaren geleden verzorgd. Gucci was eerst aan de beurt. Hij vond het wel wat spannend maar was heel braaf en bij hem waren er geen grote afwijkingen. Gelukkig was zijn mond ook vrij van wondjes of kneuzingen, zoals het hoort natuurlijk maar helaas blijkt in de praktijk vaak anders. 

Ook Fun zijn gebit werd gecontroleerd. Hij wordt bijna 25 en vanaf die leeftijd is het mogelijk dat tanden en kiezen beginnen uit te vallen. Dus ik moet zijn eetgedrag nog beter dan anders in de gaten houden. Zijn gebit is nu nog heel goed, twee kiezen slijten iets minder mooi af en die werden netjes gevijld. 

Het is van groot belang dat de paardenmond jaarlijks wordt gecontroleerd door een vakkundig iemand. Het zorgt ervoor dat het paard zijn voedsel optimaal kan kauwen wat weer heel belangrijk is voor de opname van het voedsel maar ook zelfs kolieken kan voorkomen. Rijtechnisch is het belangrijk dat de mond in orde is en dat er met een passend en voor het paard aangenaam bit wordt gereden. Samen met jouw paardentandarts kun je het welzijn van jouw paard optimaliseren dus wacht niet tot er problemen zijn maar laat de mond van jouw paard jaarlijks (en vaker indien aangeraden) controleren door een vakkundige tandarts! 

www.equide.be

Privacyverklaring | Copyright by Russel's Riding School | Created by