Afwisseling in je rijden: cavalettiwerk

apr 04 2020

Nu we in deze Corona crisis wellicht meer tijd hebben om te rijden, is het belangrijk om voldoende af te wisselen in het werk dat je je paard geeft. Dat is altijd belangrijk maar als je nu fanatieker rijdt, is dat nu extra belangrijk. Je kunt een keer met balkjes oefeningen doen. Natuurlijk kun je die recht achter elkaar leggen maar je kunt zoveel méér met balkjes! In de afbeeldingen bj dit artikel zitten twee foto's waarop je duidelijk kunt zien hoe de vier balkjes liggen en welke lijnen je kunt rijden. 

Je hoeft niet altijd OVER een balkje. Je ziet dat je met deze oefening ook een smal poortje creëert om tussen de balkjes door te rijden. Dat is niet per definitie makkelijker dan over de balkjes! Met deze oefening verbeter je de richtingcontrole. Naast een betere richtingcontrole is deze oefening ook bedoeld om de balans en het achterbeengebruik van jouw paard te bevorderen. Ook wanneer je de lijn neemt van de drie balkjes achter elkaar zul je je paard heel goed tussen twee teugels moeten houden want de balkjes liggen weliswaar achter elkaar maar door het verschil is de lijn die je moet volgen behoorlijk smal. Als laatste is er ook nog de variant dat je van hand verandert en twee balkjes schuin neemt, optisch een moeilijkere oefening want je hebt de neiging om recht naar een balk te rijden en nu is je hoek schuin.

Deze oefening geeft je de kans om mooi op te bouwen. In je losrijden kun je al 1 balkje meenemen door de buitenkant aan te houden. Gaat dit fijn dan bouw je verder op. Wordt het ergens ineens even best wel moeilijk dan kun je ook altijd terugvallen op de lijn waarin je maar over 1 balkje gaat.

Succes!

Privacyverklaring | Copyright by Russel's Riding School | Created by