15 jaar Russel's Riding School!

mei 01 2020

Vandaag is het 15 jaar geleden dat Russel's Riding School werd opgericht. Toen als Nederlands bedrijf, inmiddels al meer dan 10 jaar een Belgisch bedrijf. 

Normaal zou dit 15-jarig bestaan op 9 mei feestelijk gevierd worden maar door de Corona crisis zal dit feestje helaas uitgesteld moeten worden. Daarom blik ik in dit artikel 15 jaar terug.

Het was 2005, ik werkte net goed en wel een paar maanden bij Academy Bartels, als project manager van diverse evenementen. Althans, dat zou ik worden, ik begon als een soort van stagiaire en moest mijn eigen job creeren. Daarvoor kreeg ik acht maanden de tijd en dan zouden we kijken of ik mocht blijven. Ruim voordat deze periode om was, vroeg ik Joep Bartels het volgende: 'is het mogelijk dat ik hetzelfde werk blijf doen in de helft van de tijd?' Ik had niet echt een goede relatie met mijn kantoorstoel namelijk :-) 
Een verbaasde blik volgde maar Joep sr. houdt van creativiteit en inproviseren dus ik mocht al eens uitleggen waarom en hoe ik dat dan voor me zag. 
'Ik werk halftime en ga dan 's middags en 's avonds lesgeven.' 
Okee... dat was kort en duidelijk. Maar hoe zat het dan met evenementen? Want dan is halftime ondenkbaar.
'Geen probleem, dan sta ik er.'
Joep sr: 'Je krijgt tot eind van dit jaar de tijd om te laten zien dat het werkt.' 
'Okee.' En toen startte Russel's Riding School....

Ik huurde op Manege de Mierden in Hoge Mierde zes ponies om daar manegelessen mee te geven en daarnaast gaf ik lessen aan ruiters met eigen paarden. Ik organiseerde ponykampen, zorgde ervoor dat de manege aangesloten kon worden bij de FNRS (een soort van Nederlandse VLP), organiseerde wedstrijden, een open dag en ga zo maar door. 
En.... ik was projectmanager van Het Hippisch Saluut, een groot event ter ere van de toenmalige Nederlandse Koningin Beatrix die toen 25 jaar regeerde. Een fantastische ervaring!

Eind 2005: evaluatiegesprek met Joep Bartels. 
Joep: 'in april wist ik zeker dat we hier nu zouden zitten en dat ik zou zeggen dat dit niet werkte maar niets is minder waar...' 

Ik had mijn drive helemaal gevonden en vond de combinatie organiseren en lesgeven top. Liesbeth kan nu eenmaal niet zo lang op een stoel zitten haha. Ik heb nog twee jaar in deze constructie gewerkt en toen vertrok ik voor drie maanden naar Amerika. Dat is weer een ander verhaal, daarover later meer.

Privacyverklaring | Copyright by Russel's Riding School | Created by