We love working equitation!

jun 22 2024

Gisteren hebben Gucci en ik weer een les working equitation gehad van Sandra Boers. Zij heeft haar stal Valley of Angels ook in Arendonk dus hartstikke makkelijk voor mij. In de discipline Working Equitation is dressuur steeds de basis want jouw paard moet heel goed aan de hulpen staan om alle WE oefeningen goed te kunnen uitvoeren. Gisteren hebben we nog eens extra op de poort geoefend. Doet je paard een stapje te veel of te weinig naar voren, achteren, links of rechts doet, dan kan het al 'mislukken'. De poort kun je voorwaarts nemen maar ook achterwaarts waarbij je jouw paard als het ware 'inparkeerd'. Dat laatste is behoorlijk moeilijk vind ik! 

Gucci was heel dapper gisteren want er hing een zeil vrij dicht langs de kant en als je over de hoefslag reed dan moest je toch door een smal poortje van muur en zeil. Ik had Gucci onderschat... Hij vond het totaal niet eng en binnen no time galoppeerden we langs het zeil. Sandra heeft een aantal bruggen op haar locatie en die kleedt ze steeds weer anders aan. Dat houdt in dat ze er bijvoorbeeld een (nep)koe naast zet, of heel veel blauwe pallets of soms juist helemaal niets. Dus iedere keer is de oefening weer een beetje anders en de bruggen staan ook steeds op een andere plaats. We oefenen meestal buiten en binnen. 

Deze lessen zijn écht een aanrader voor iedereen! Ook als je helemaal niet de intentie hebt om WE wedstrijden te gaan doen. De band met jouw paard wordt zoveel beter, het is een hele leuke afwisseling op het (toch soms) saaie werk dat we onze paarden bieden, het is een fantastisch moment als voor het eerst een bepaalde oefening lukt en last but not least Sandra is een vakvrouw die oog heeft voor ruiter én paard. Jij en je paard hoeven nooit iets te doen wat je niet wil en ook het paard wordt nooit gedwongen. Wél wil ze jou en je paard iets leren. Stap voor stap leer je je paard beter te begrijpen waarom hij iets doet (of niet doet) waardoor je hier ook in je dressuur, springen of buitenrit heel veel profijt van hebt. De vakantie periode komt eraan dus als je nu denkt 'lijkt me leuk' check dan Valley of Angels op Facebook voor de data van deze lessen. Doen hoor! 

Privacyverklaring | Copyright by Russel's Riding School | Created by