Train je paard, train jezelf!

okt 11 2018

'Train je paard, train jezelf!' 
Dat is het thema van de klantendag die 24 november doorgaat. Dat was vandaag ook het thema van de les van Stephanie Plocki die had gevraagd om een zitles. We namen haar merrie Fanilde aan de longe met bijzetteugels en gingen aan de slag. Vooral het bewust worden van het feit dat jouw kleine diepe rug- en buikspieren rond de core wakker geschud moeten worden. Die zorgen voor jouw rompstabilitiet. Vaak zien we bij ruiters dat juist die kleine spiertjes blijven 'slapen' en dat de balans in meer of mindere mate via de teugels wordt gevonden. Dat is uiteraard niet gewenst en dus heeft Stephanie vandaag ook moeten oefenen zonder teugels te rijden en toch haar handen te houden op de plaats waar je ze ook houdt als je de teugels wel vast houdt.

Tijdens de training heb ik een serie foto's gemaakt van momenten die elkaar snel opvolgden. Daarin is te zien dat de balans van de ruiter in een 'split second' kan veranderen en naar vele posities: van schouders te ver naar achteren naar te veel naar links of naar rechts, onderbenen te ver naar voren of juist het hoofd te ver naar voren geplaatst. Ik heb ook gefilmd en dat is ook voor de ruiter (en ook voor mij als instructrice) weer interessant lesmateriaal. 

Meer informatie over 24 november volgt nog en het staat je altijd vrij om net als Stephanie ook eens extra aandacht te besteden aan de houding en zit. Dat wil niet zeggen dat je daar een uur mee bezig bent. De oefeningen zijn best moeilijk (en soms zwaar) dus je moet dit korte stukken doen; het liefst op regelmatige basis want: hetgeen je oefent word je beter in!

Privacyverklaring | Copyright by Russel's Riding School | Created by