Super leuk ruiterfitness seminar

feb 12 2015

Gisteren vond het tweede seminar Rondje management Ruiter & Paard plaats in de Dena Stables in Turnhout (B). Het onderwerp was deze keer Ruiterfitness, balans en coördinatie. Het werd een heel sportieve avond want na het theorie gedeelte van Roos Dyson liet Erwin van der Woerdt de deelnemers vele oefeningen doen.

Die oefeningen varieerden van buikspieroefeningen, tot balansoefeningen en stabilisatieoefeningen. Te paard is de ruiter zich er niet altijd van bewust dat recht zitten en links en rechts gelijke hulpen aangeven niet zo vanzelfsprekend is. Daarom was het heel nuttig daar zonder paard eens over na te denken en dit te paard weer te gaan toepassen. Roos legde o.a. uit het lichaam te zien als drie ballen (benen, bekken/ribben en schouders/hoofd) en deze moeten te paard boven elkaar blijven balanceren.

De deelnemers kregen veel algemene uitleg en ook tips op maat. De sfeer was ontspannen en er werd veel gelachen en uit betrouwbare bron weet ik dat er ook deelnemers spierpijn hadden vandaag! ;-)

Privacyverklaring | Copyright by Russel's Riding School | Created by