Stephanie van den Broek: 'veel meer plezier door een goede basis'

aug 27 2015

Het is bijna een jaar geleden dat ik voor het eerst naar Westerlo reed om daar Stephanie van den Broek (28) en haar zwarte parel Gorgeous les te gaan geven. De combinatie miste een stuk basis en dan vooral de tempocontrole maar inmiddels heeft Stephanie dat zo goed voor elkaar dat ze steeds meer oefeningen kan rijden. Stephanie vertelt:

'Vorig jaar kreeg ik van een vriend voor mijn verjaardag een training cadeau bij  Liesbeth Russel.
Ik ondervond in die periode talrijke problemen met mijn paard Gorgeous en had al meerdere trainers versleten dus was eerst wat terughoudend, maar hé, waarom niet? 
Je kijkt dan ook een gekregen paard niet in de bek.
Maar, wie was Liesbeth Russel? Na enig opzoekwerk zakte de moed even in mijn schoenen… de naam Anky van Grunsven passeerde o.a. over mijn computerscherm. 
OK, de training lag al vast dus er was geen weg terug. En de dag brak aan, oh wat had ik ongelooflijk veel stress!
En we begonnen eraan… Erg terughoudend en met weinig vertrouwen reden mijn paard Gorgeous en ik onze eerste les. En ik zweeg in alle talen over onze probleempjes. Maar seg, wat voor een sympathieke en zachtaardige vrouw was dit?! 
Dit doen we opnieuw! Et voila, ondertussen trainen Gorgeous en ik al een jaartje bij Liesbeth… en wat een team vormen wij met zen 3tjes! 
Ik kreeg eindelijk de motivatie consequent en bewust te rijden en dit ook aan te houden tussen de trainingen in. Je verdiepen in een segment zoals ik dressuur heb gekozen, is uiteindelijk ook niet echt een “ontspanning”, maar een constante alertheid van paard en ruiter, alsook je paard correct bezig houden - en zeker mijn slimme merrie smiley
Van onze problemen is nog maar weinig te merken en wat een plezier is het rijden nu geworden! We zijn even bezig geweest om de basis terug op punt te krijgen, maar dit was nodig en daar pluk je achteraf de vruchten van. Een ruiter beseft te weinig dat er zelfs veel werk schuilgaat in een simpele cirkel of rechte lijn! Maar nu rijden we oefeningen waar ik vroeger alleen maar van kon dromen… wijken, schouderbinnenwaarts, appuyement, contragalop. 
Dank je wel Liesbeth om te zijn wie je bent! Een sympathieke toffe vrouw in combinatie met een geweldige begeleidster!
Ik voel me een betere en correctere amazone door je en ook mijn paard voelt zich geweldig met deze manier van rijden. 
Ik kijk uit naar wat de toekomst ons nog gaat brengen!'

Privacyverklaring | Copyright by Russel's Riding School | Created by