Parelli les met Gwendolien

jan 25 2016

Vandaag de eerste Parelli les gehad met Gwendolien. Willy Hooybergs kwam daarvoor naar stal. Ik kan uren naar deze man luisteren en kijken, fantastisch hoe hij de taal van de paarden spreekt, iets dat we allemaal zouden moeten willen leren. Willy is ook al naar diverse van mijn lesklanten geweest en dat leverde meermaals heel fijne resultaten op.

Zowel erop als ernaast is leiderschap heel belangrijk in de omgang met ons paard. Hoe meer respect er is, hoe meer vertrouwen. Ook Willy wil, net als ik in de rijlessen, tempo- en richtingcontrole. Willy gebruikt naast een Parelli halster ook een stick (korte zweep) die als het verlengstuk van onze arm wordt gezien. 

Willy: 'er is geen een paard bang van de zweep, wel van de mensen die de zweep hanteren.'
De stick kan net als de hand het paard strelen. Er wordt bijvoorbeeld van het paard gevraagd zijn voorvoeten te verplaatsen. Zodra het paard reactie geeft, haal je de hulp weg, net als wanneer je erop zit. Zodra de oefening goed is uitgevoerd, is het klaar, net als wanneer je erop zit. Zodra een oefening klaar is, streelt de zweep het paard weer.

Er zijn dus heel veel overeenkomsten tussen het werk op de grond en vanaf het paard. We willen uiteindelijk allemaal hetzelfde en hoe beter we het paard ertoe kunnen bewegen fijn mee te werken, hoe meer plezier we eraan beleven. 

Willy was te spreken over Gwenny! Hij vindt haar heel erg slim en van het soort paarden dat als je eenmaal het respect en vertrouwen hebt, ze voor je door het vuur gaat. smiley

Privacyverklaring | Copyright by Russel's Riding School | Created by