Loes van Gils vijfde van Brabant

feb 01 2016

Vrijdagavond werd in Schijndel (NL) het Brabants kampioenschap M2 verreden. Loes van Gils en haar Davinci hadden zich hiervoor weten te plaatsen door kringkampioen te worden in de voorrondes.

Het Brabants kampioenschap werd verreden over twee proeven. De beste drie van de eerste proef (twee groepen) kwalificeerden zich voor de finaleproef. Loes en Davinci waren in goede vorm en reden een proef waarin Davinci veel lossigheid toonde. Er zaten nog enkele haperingetjes in de proef, mede door wat spanning want de ring in Schijndel was extra mooi aangekleed. Met ruim 64% werd Loes tweede en dat betekende dat de avond lang ging duren want om 22u werd de tweede proef pas verreden. smiley

Davinci was in het losrijden voor de tweede proef, waarvoor zich in totaal zes ruiters hadden geplaatst, meer ontspannen en daardoor meer gefocust. De finaleproef liep heel mooi vloeiend maar helaas zat er één grote fout in de proef. Davinci sprong in de verkeerde galop aan en dat kostte punten. Maar met de uiteindelijke vijfde plaats kan Loes heel tevreden zijn en ik ben heel trots op dit duo dat nog helemaal niet zo lang op M2 niveau rijdt! 

Privacyverklaring | Copyright by Russel's Riding School | Created by