Leuke cavaletti les in Schaffen

mrt 14 2017

Recentelijk heb ik in Schaffen aan vier amazones cavalettiles gegeven. Ik merk dat er veel behoefte is aan het 'nog gevarieerder rijden en omgaan met je paard' en cavaletti's lopen is een leuke variatie op dressuur en springen.

In de les één dressuurruiter en drie springruiters en we hebben oefeningen gedaan voor het sluiten en verruimen van de paslengte van de paarden, controle oefeningen en buigoefeningen.

Om de paslengte van je paard te beïnvloeden legde ik de balken verder uit elkaar dan voor de gemiddelde arbeidsdraf en ook dichter bij elkaar. De controle oefening was in de vorm van een V. Twee balken in een punt en deze oefening kun je op diverse manieren rijden en vraagt veel controle over het plaatsen van je paard. De buigoefening werd gevormd door drie balken op de grond die je in een bepaalde volgorde moet nemen zodat je paard linksom en rechtsom moest buigen. Elk paard (en ruiter) vond weer iets anders moeilijk of juist makkelijk en eens dat alle oefeningen uitgelegd waren, ging iedereen aan de slag. Het was een heel leuke les en zeker voor herhaling vatbaar. Met balken ben je nooit 'klaar'.  Er is altijd weer een nieuwe oefening te maken en het houdt de paarden en ruiters alert. Balans van ruiter en paard verbetert en het is leuk om de focus eens op iets anders te leggen. 

8 April geef ik clinic in Heeze (NL) en binnenkort wordt er ook in Arendonk cavaletti les gegeven. Houd de site goed in de gaten om up to date te blijven!

Privacyverklaring | Copyright by Russel's Riding School | Created by