Een week uit het leven van Gucci (2)

jul 30 2018

Maandag: 'Vanochtend mocht ik al lekker vroeg de wei in, vrouwtje ging eerst met de hond wandelen en naar de fitness. Heb ik niks op tegen :-) Toen ze terugkwam was het gelukkig nog niet zo warm en werd ik gepoetst en opgezadeld. Het losrijden gaat altijd zoals Liesbeth ook lesgeeft en daarna zette ze de camera op de rand van de piste om mij te filmen. Vandaag was het vooral veel krachttraining voor mij, héél veel tempowisselingen maar ik word er beter in; al zeg ik het zelf ;-)
Het omhoog liggende balkje dat ik gister aan de longe moest doen, daar werd ik vandaag ook weer naar toe gestuurd maar ik deed het zo goed dat het niet vaak hoefde. Dat heb ik ook al door, doe ik het goed, dan stopt die oefening. Nadeel is dat ze vaak dan wel weer wat anders verzint maar ja, dat vind ik leuker dan tien keer hetzelfde. De tempowisselingen werden omgebouwd naar stukjes middendraf en ik zette letterlijk mijn beste beentje voor. Zo, kom maar op met die video! Ik was enigzins teleurgesteld toen bleek dat mijn baas vooral de lucht had gefilmd... Ze hoeft alleen maar die camera goed te zetten, ik doe de rest van het werk en dan krijg je dit... Het leverde dan toch nog wel mooie plaatjes op maar ja, mijn gestrekte pootjes staan er wel niet op... zucht... ik voel hem al aankomen... morgen vast in de herkansing...
Ik werd gedoucht en verzorgd en de stal was voorzien van nieuw stro en een lekkere berg hooi. Slobbertje voor de dorst en deze jongen kon er weer een paar uurtjes tegen.
Vanmiddag gingen we clickeren, dat vind ik echt wel cool. Twee oefeningen gingen we doen, naar de plaats op een kleedje en ik moest ook twee voorvoeten in een hoelahoep zetten. Ja, je leest het goed, een hoelahoep, roze nog wel. Soms denk ik wel 'ze spoort niet' maar ja, saai in de stal staan is het ook niet hè... En keicool, ik deed alles heel goed en ook dan hoeft het niet steeds opnieuw. Ik mocht nog een uurtje in de paddock blijven staan, in de schaduw en met een pluk hooi.
Vanavond mocht ik dan met Fun nog even in de wei. We galoppeerden en draafden naast elkaar terwijl we genoten van de sunset. Ik zeg geen slechte dag vandaag! See you tomorrow!'  

P.S. Op Facebook kun je een filmpje zien van mijn clickerkunsten

Privacyverklaring | Copyright by Russel's Riding School | Created by