Clickertraining voor paarden

jul 08 2018

Sinds een aantal maanden train ik met mijn Duitse Dog DJ bij de Martin Gausschool in Son (nabij Eindhoven). Daar heb ik leren trainen met de clicker. Met de clicker kun je het gewenste gedrag perfect getimed 'vangen'. Ik hoorde dat je alle dieren met een clicker kunt trainen (oké, vissen met een laserpen), dus.... dat moest ik natuurlijk gaan proberen met de paarden. Ongelooflijk hoe snel dat ze dat leren! 

Na een aantal trainingen meldde DJ zich ook ineens toen ik met Gucci bezig was. Ik besloot het eens met paard én hond te proberen. De oefening was dat paard en hond voor een springbalk moesten wachten en op commando erover heen mochten stappen en dat met drie balken achter elkaar. En dat lukte, eigenlijk al heel erg snel! 

DJ en Fun kunnen het volgende: Fun moet blijven staan en DJ loopt er op het commando 'onder' onderdoor.
Het volgende waar ik nu mee bezig ben is zowel paard als hond naar een 'plaats' kunnen sturen. 

Het is ontzettend leuk om ook op deze manier met paarden bezig te zijn, vooral nu het zo warm is. De paarden staan 's nachts buiten en ik rijd 's ochtends vroeg maar het is natuurlijk wel fijn voor ze als ze er overdag ook nog even uit mogen en dan is het super leuk om clickertraining te doen!

Klik hier voor een video

Privacyverklaring | Copyright by Russel's Riding School | Created by